fredag 1 maj 2009

Borås Konstmuseum - Samtidigt.

Jag tamtalar med Jockum Nordström och Karin Mamma Andersson i samband med vernissagen. Hon testar min "flygpenna" och imponerades av att kunna skriva upp och ned.

Jag samtalar med Linn Fernström om hennes måleri.

Vernissage 21 mars 2009 på Borås Konstmuseum - Samtidigt.

Det här är en intressant utställning i flera dimensioner. De utställda verken hör till samtidskonstens absolut mest intressanta konstnärer, samlade för första gången tillsammans, och på Borås Konstmuseum. En unik utställning, av flera skäl -  dessa uppmärksammade konstnärer har uppbokningstider på flera år. Att få dem tillsammans är en prestation. De är jämlika i ålder - konstens generationsväxling. De har kärleken till måleriet gemensamt medan metod, stil och innehåll skiljer dem åt. Med Karin Mamma Andersson, Anders Virgil Dejarv, Linn Fernström, Jens Fänge, Carl Hammoud, Kristina Jansson, Jockum Nordström, Sigrid Sandström, Astrid Sylwan och Gunnel Wåhlstrand visar Borås Konstmuseum än en gång sin förmåga att attrahera marknadens bästa konstnärer att ställa ut i Borås. Flera av konstnärerna har redan en betydande inverkan på svensk samtidskonsts uttryck och flera av dem har också nått stora framgångar på den internationella konstmarknaden.


Länk till Borås Konstmuseums film om konstnärerna och deras konstnärliga arbeten - www.borås.se/konstmuseumInga kommentarer:

Skicka en kommentar