torsdag 14 maj 2009

Konst skall berätta...

Det här är den bärande filmen i videoverket. Installationen består av 5 enskilda videoverk och en installation. Verket ovan är ca 12 minuter lång och är en skildring när hjärnan strålas, baserad på Henryk Gorecki´s musik och sång.

Det här är några bilder ur mina videoverk och installationer med titeln "Fragile"2004.
Hela projektet startades då min dåvarande fru gick under behandling för en aggressiv cancer.
Det mesta dokumenterades och filmades, fram till hennes död fredagen 13 juni, klockan 13:33, 2003. Verken handlade i stor utsträckning om kampen, utsatthet, ångest och smärta. 

Delar av videofilmerna och installationerna visades på Galleri Cosmopolitan hösten 2003.
Efter hand har videofilmer kompletterats med illustrationer, bilder ur filmerna, grafiska tryck och enskilda verk i installationer som t ex kläder men också skulpturer som tenderar att bli kroppar - ofta demolerade, sargade, utsatta.
Kläder i kollektionen "Fragile" omfattas bara i vitt. Färgen har varit viktig och på kollektionsstången är det 13 st  i antal. De är deformerade, sydda för att anpassas till sjuka tillstånd. Ofta försedda med färdiga instrument och droppflaskor insydda i kläderna.

Skulptural gestaltning av kropp. Mänskliga kroppsdelar, fragmentariskt framställda och inte alltid så tydligt för betraktaren vad det egentligen handlar om, eller vad som menas.
Titeln i det här verket är; "She´s leaving, for awhile".

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar