onsdag 22 april 2009

Do You Love Me? - Galleri Jeanette Ölund 2008Konstutställning hos Galleri Jeanette Ölund 2008. 

Titeln – ”Do You Love Me?”-  är ett tema som har vandrat med mig sedan början av år 2000 och blivit ett tema som också återkommer i olika verk. Att vara älskad, efterlängtad? Eller vara saknad? Eller känna saknad. Mina bilder bär på spår, lager, skikt. Svaren finns men är inte omedelbara. Det är upptill betraktaren att känna in. Ibland kan bilderna bli maskulint utförda med raka textbudskap i bild. Ibland svåra att utläsa eller begripa. Meningen är inte att de direkt skall begripas, utan bli ett element i kompositionen. 

Utställningen på Galleriet blev en stor succé med nära allt sålt på bara någon timma. Verken bestod av måleri, grafik, teckningar, skulpturer och textil. 

Utställningen invigdes av Borås Konstmuseums chef Hasse Persson och som också intervjuade Lars Gustaf i samband med invigningen.


Dessa bilder är i blandteknik, i  screentryck, imageon, litho och koppartryck. 


En väggkollektion med målningar utförda som dagboksanteckningar i kol och olja. De har ett berättande innehåll och har fungerat som minnesbilder. 

Teckningarna är ofta utförda i kol och torrpastell, det är snabba, intensiva berättelser. De  är expressiva och motiven är ofta i kroppslig gestaltning. 
Skulpturerna är något helt annat. En berättande del, som fragment ur filmer. Också här är det upptill betraktaren att läsa in budskapet. Skulpturerna bär inte alltför sällan spår av vemod, smärta, sorg och lidande. Oljemålningarna däremot är mer utförda i fragmentariska skikt eller förstoringar som bär på en berättelse. Inte färdiga, ofullständiga, något som pågår, som del i något större.

Pressmaterial finns att tillgå bl a på Borås Tidning och Konsttidskriften Zenit.  

          

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar