onsdag 8 februari 2012

BIBU.SE 2012 - BIENNAL FÖR UNG SCENKONST I LUND

Under begreppet Bibu.se marknadsförs professionell scenkonst för ung publik. Eller rättare sagt ett paket med valmöjligheter för olika köpare av scenkonst. Denna biennal blir årets händelse och Sveriges viktigaste mötesplats under några dagar i maj. Det är då juryutvalda uppsättningar representerar svensk och internationell scenkonst i Lund. Med en kaskad av handplockade föreställningar som skall stimulera till eftertanke. konstnärligt nytänkande, skratt, skräck och aha-upplevelser.
MITT UPPDRAG INOM REGIONTEATERN
Som ledamot i Regionteater Väst är min uppgift att skapa förutsättningar och arbeta för ökat intresse, tillväxt och hög kvalitet inom scenkonsten. Vi har en fin utveckling att försvara. Och som ett exempel har flera av Regionens uppsättningar också blivit utvalda till årets Biennal i Lund. Vår potential att växa inom regionen är mäktigt stor.
Regionteater Väst producerar scenkonst för ung publik. Vårt uppdrag handlar om att kommunicera scenkonst och alla dess inneboende värden för en ny generation.
Oavsett var de bor, var de kommer ifrån och vilka de är så skall alla barn och unga i hela Västra Götaland ges möjlighet att ta del av en levande scenkonst.
Det uppdraget gör oss till Sveriges största turnerande institution för barn och unga.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar