söndag 11 april 2010

MODERNA MUSÉET MALMÖ - ETT NY MÖTESPLATS MED SPETS!Gå till Gasverksgatan 22 i Malmö.
Nur har inte bara Malmö utan hela NordEuropa fått ett ny konstinstitution för fantastiska konstupplevelser.
Den 26 december 2009 öppnades Moderna Museet i Malmö och konsten kan nu exponeras i fantastiskt fina lokaler med stora möjligheter till annorlunda visningar och utställningar.
Det gamla elektricitetsverket från 1901 genomgick under förra året en varsam och grundlig renovering. Ett samtida tillägg är det nya annexet med en vacker orange perforerad plåtfasad.Museets centrala rum - galleriet- har en imponerande takhöjd på 7 meter.
De extremt rena miljöerna gör också att inget stör konsten som exponeras. Många utställningshallar brottas med extremt fula ventilationstrummor, rök- och brandvarnare, spotlights, nödutgångsskyltar med mera. Men här har man lyckats dölja eller underordna det som ofta skapar oro och skräpigt intryck. Grattis!

Ombyggnaderna präglas av goda estetiska element och detaljer som förhöjer upplevelsen.

Det estetiska präglar alla utrymmen, cafe, entré, toaletter, eller som här de olika förvaringsboxarna. Skarpt gult och med olika konstnärsnamn på respektive lucka. Superbra för en som mig som aldrig kan hålla koll på vilken ordning siffrorna har. Men konstnärsnamn glömmer man inte...
Min uppmaning: Se god samtidskonst, se snygg arkitektur, se snygg ombyggnad. Åk dit!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar