fredag 16 april 2010

LARS GUSTAF EN AV KONSTNÄRERNA PÅ SKULPTURBIENNALEN I BORÅS SOMMAREN 2010.Sommaren 2006 hade Borås Konstmuseum vernissage på utställningen "Identitet". En samlingsutställning där bl a mitt verk "Ärr" var representerad i Viskan. Från maj till september. Nu är det aktuellt med en ombyggd skulptur på samma tema. I hopp om att den denna gång inte utsätts för åverkan och skadegörelse.

FLERA TUSEN VOLT
Verket är inte helt ofarligt. Med ström till neonrören och placerad i vatten är det ur flera synpunkter helt olämpligt att leka med skulpturen. Det skedde 2006 och med viss uppståndelse av såväl polis och räddningstjänst tog man upp skulpturen innan någon kommit till skada.

OMBYGGD I SAMBAND MED BIENNALEN 2010
Nu är skulpturen under ombyggnad sedan några månader och glassidorna är förstärkta och likaså toppskivan i 20mm härdat glas. Även neonrören har kraftigare fästen som gör att den skall klara stormvindar på Viskan. Symbolen "R" är folierad i blankt svart vilket var meningen redan 2006 men som förstördes i samband med montering.

PLACERING VID CAFÉ VISKAN
Nu kommer skulpturen att placeras i linje med Café Viskan och Teaterbron och därmed bli tydligare i kontakten med sin publik och den plats som sårade så många boråsare.

Foto: Lars Gustaf 2006

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar