söndag 8 november 2009

ÅRETS HÖSTSALONG PÅ BORÅS KONSTMUSEUMDet har varit tuffa dagar för de som hängt årets höstsalong på Borås Konstmuseum. Bland hundratals verk hade årets curator och enda jurymedlem - Pontus Hammarén, valt ut 176 verk som fick representera Sjuhäradsbygdens konstnärer.
Temperaturen på Borås konstliv har nått nya höjder. Många av årets konstnärer som valts ut har personliga bilder som visar på talang men också tekniska kunskaper. Blandningen är stor, kanske för stor, men curatorn har förmodligen haft en tanke att just beskriva bredden, men med bibehållen kvalitet.

JAG SJÄLV PÅ EN HEL VÄGG
De verk som jag lämnat in är en blandning av skulpturer och grafiska tryck. Allt fick sin egen plats på en vägg som visar upp en sammanhållen helhet.
Till vänster visas tre deformerade ansikten; "Different faces of me", 8.500 kr. Objektet i mitten som är en skulptur i plast, textil och vax med kraftigt snörade band; "Package of me", 16.000 kr. Och till höger två grafiska verk i blandteknik; "Prenzlauer Gesicht och Unter den Linden", 3.500 kr /st.
Höstsalongen är öppen t om den 6 december. Det är värt ett besök.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar