onsdag 25 januari 2012

UTSMYCKA trista elskåp i Borås

Idén finns redan i många städer, ett intressant grepp att flytta ut konst och form i citymiljö. Jag tror på idén eftersom skåpen dessvärre ofta är utsatta för klotter. Det här kan vara ett sätt att skapa och avdramatisera en konstnärlig utsmyckning, där alla kan delta oavsett ålder.
Det här är också ett sätt att skapa konstnärer av oss alla. Det blir boråsarna själva som kommer att sanera och forma den bild man vill skall vara aktuell i tiden. en intressant tanke tycker jag.

INTE BARA MÅLADE SKÅP
Min mening är att utförandet bestämmer respektive konstnär. Man kan tapetsera, måla eller sy fodral med tyg. motivval och utförande bestämmer respektive konstnär. Men man får inte som konstnär bli besviken om någon målar över eller skapar en annan yta på respektive skåp. Det är ju liksom meningen. Det skall förändras med sin tid.

DOKUMENTATION VIA FACEBOOK E DYL.
Det vore intressant med en dokumentation av respektive utsmyckning som skulle kunna samlas på en egen Facebook sida. Med röstning en gång om året, där motivet som fått flest röster vinner något.
Man kan ju tänka sig att en viss administrativ avgift utgår i samband med att bild lämnas på utsmyckningen, den som inte väljer att fotografera sitt verk deltar alltså inte heller i röstningen.

Idén är väckt. Bara att förkasta eller utveckla. Ett kul inslag i stadsmiljön kan det komma att bli, tror jag.

Artikel och Bild av PeGe Johansson, Borås Tidning.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar