måndag 31 oktober 2011

HÖSTSALONG med 161 verk på Borås Konstmuseum


Vernissage på Borås Konstmuseum för 161 verk. 700 bidrag hade lämnats in av 147 konstnärer. Arrangör är Borås- och Sjuhäradsbygdens konstförening. Det som visas upp är en stor samling verk med spännvid och konstrast till varandra. Både proffs och amatörer får delta och bidragen skapar både spännande möten och diskussioner.
Enligt min uppfattning borde den enväldiga juryn - Nina Bondesson, grafiker och prof. på HDK i Göteborg, varit hårdare i gallringen av verken. Men samtidigt gäller det att visa respekt och stimulera konstnärerna i sitt engagemang och arbete.
Utställningen pågår till den 15 januari 2011. Redan några minuter efter att vernissagen hade öppnats hade Boel Hjertén och jag sålt ett objekt var.

Boel Hjertén (i mitten) med dottern Lisa Hjertén till höger samtalar med Borås- och Sjuhäradsbygdens konstförenings volontär om hängningens svåra konst.

Bengt-Göran Johansson - en mästare att exponera verken på kort tid. En kulturpersonlighet som vet hur han vill ha det.

Mitt under vernissagen dök konstens gigant upp - Jarl Ingvarsson. Han ville se vad som utmärker sig på Höstsalongen. Han berättade att han kommer att ställa ut på Liljevalchs i vår, med en stor utställning med nya verk signerade JI.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar