Tony Cragg visar sina olika gestaltningar fram till maj. Meningen med utställningen är att ge boråsarna möjlighet att bekanta sig med konstnärens verk och öka förståelsen för verkens innehåll och det verk som finns av Tony Cragg på Sandwalls plats i Borås.
Vill du veta mer om Tony Craggs konstnärskap - logga in på Borås Konstmuseum.
En liten snutt med Tony Cragg i samband med pressvisningen på Borås Konstmuseum.
Borås Stads Kulturchef - Elisabeth Lundgren - en i raden av entusiaster som skapar ett Borås med skulptur och samtidskonst av yppersta klass.
Borås Konstmuseums chef Hasse Persson är en annan av dessa entusiaster som arbetar för att också kvaliteten på konsten håller högsta klass.
Även om det inte är uttalat så har detta blivit en hållbar strategi. Konkurrensen är förhållandevis liten i förhållande till andra städer och det har, tror jag, blivit den enda chansen för Borås att positionera sig till en rimlig kostnad.
Samhällsekonomiskt har projektet redan blivit en lottvinst. Likvärdig uppmärksamhet i media skulle inte bara kostat mångmiljonbelopp, det hade också krävt extremt bra nyhetsmaterial för likvärdig uppmärksamhet. Det räcker alltså inte med att Elfsborg vinner guld ett år, eller att Volvo bussar får en mångmiljon order. Detta är glömt efter kort tid.
SKULPTURSTADEN - BORÅS
I år sker Skulpturbiennalen för tredje gången. Meningen är ett återkommande arrangemang med ambitionen att minst ett verk stannar kvar till boråsarna. Med Pinocchio av Jim Dine, Catafalque av Sean Henry, Declination av Tony Cragg, Bodhi av Fredrik Wretman och Lilla Ute av Charlotte Gyllenhammar, har nu Borås förärats en rad skulpturer av yppersta klass, som också lockar fler kända konstnärer till Borås.
Foto och film: Lars Gustaf
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar