lördag 4 september 2010

SKULPTURFESTIVAL SOM BLEV EN STOR SUCCÉ - ÅTERKOMMER 2011

Skulpturfestivalen i Borås premiäröppnades i år med Carl Fredrik Reuterswärds skulptur Non Violence. En pistol med den karaktäristiska knuten.

Idag kan Borås visa upp en häpnadsväckande stor skulpturprakt som saknar sitt motstycke i Sverige, om man inte tar skulpturparker som Wanås m fl som jämförelse. Men ingen kan konkurrera med Borås som målmedvetet skapat cityplacerade skulpturer.


Varje visning är extremt välbesökta med i genomsnitt ett 50-tal skulptur- och konstintresserade på skulpturvandringarna. Borås har fått en helt ny kategori turister - som kommer för att bekanta sig med utbudet av spännande konstverk av såväl nationella som internationella konstnärer. Borås har visat vägen för nya grepp - att offentliggöra konsten och lyfta ut den till allmän betraktelse, debatt och hängivelse.
Mitt eget verk "Ärr" lyftes ner i Viskan under stor dramatik. Räddningstjänstens dykare placerade den på plats men den ville inte lysa efter monteringen. Samtidigt gick larm så dykarna rusade iväg. Det visade sig att kablarna i elskåpet var felkopplade. Allt ändrades och därefter lyste "Ärr" både dag som natt.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar