måndag 14 juni 2010

LARS GUSTAF PÅ RIKSVÄG 40.

Tre jinglar kör nu för fullt med ca 30 sekunders mellanrum. De skall locka betraktaren till min webbsida för att få mer information kring mitt konstnärskap.
Symbolen ® som är ett återkommande tema i jinglarna är något av en politisk symbol för mitt konstnärskap. Men också en identitet.

ÄRR I VISKAN
Under Borås Internationella Skulpturfestival är mitt verk "ÄRR" flytande i Viskan.
Jinglarna är en direkt repetition av ® och det projektet.
Jinglarna ser du på en av fastigheternas fasad vid infarten till Borås centrum.
Det är en testning för att se responsen, om människor tar del av det grafiska budskapet eller om man helt ignorerar. Under sommaren och hösten kommer jag att testa en rad olika budskap i olika medier. R40-jinglarna går hela juni, juli och augusti och jag kommer att följa upp och mäta effekten av denna aktivitet. Det blir en fasligt massa exponeringar då de går frekvent, men å andra sidan drar bilarna förbi på blott några sekunder så det är viktigt med frekvensen.
Här gäller att repetera.

De är grafiskt rena med tydliga budskap.
Budskapen är en blandning av uppföljning av min skulptur i Viskan, politik, ® som identitet och konstens roll i olika situationer.
Syftet är primärt att få betraktaren att ställa frågor, men också att logga in på min hemsida www.larsgustaf.com för att få veta mer.

Hemsidan är under utveckling men redan kastar jag betraktaren mellan de olika sidorna på min blogg och andra siter för att få en levande "community". Den har redan visat sig effektiv.
Lite politik smyger sig in på två av jinglarna, mer för att känna av om människor ser eller reagerar...


Jag gillar (FP) som snurrar till och blir ett ®.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar